Miksi PuutarhaTaika?

Vanha viisaus on, että kompostoitu hevosenlanta tuo elinvoimaa koko puutarhalle.

Meillä kompostointi tehdään huolella ja ammattitaidoilla. Tällöin tuote on miedon tuoksuista, tummaa ja tasalaatuista.

PuutarhaTaika parantaa maan muokkautuvuutta, vesitaloutta ja biologista aktiivisuutta. Mullasta tulee ihanan muhevaa – se pysyy kosteampana, jolloin se houkuttelee kastematoja ja muita pieneliöitä pitämään maan ja kasvit hyvinvoivina.

Yksi käyttökerta PuutarhaTaikaa riittää koko kesäksi. Tuotetta ei siis tarvitse lisätä jatkuvasti.

 “Se kompostoitu hevosenlanta on sitten maailman parasta kukkapenkissä. Saisinko minäkin kaksi säkkiä sitä?” -Raili, 90

Miksi PihaHehku?

Luomumultamme ei sisällä turvetta, jolloin se ei juurikaan painu, eikä sitä tarvitse lisätä maahan joka kevät uudelleen.

PihaHehku on ehtaa tavaraa – kunnon raaka-aineet luovat pohjan hyvälle kasvulle. Tuotteessa on puhdasta maata, kuten hyvässä mullassa kuuluu olla sekä hidasliukoisia ravinteita puukuiduista ja hartaasti kompostoiduista lannoista.

Puukuitu sitoo hyvin kosteutta ja ravinteita. Multa ei siis pääse kuivahtamaan niin helposti, eikä vaadi päivittäistä kastelua edes helteillä. Multaa ei tarvitse erikseen lannoittaa muutamaan ensimmäiseen vuoteen, sillä ravinteet vapautuvat vähitellen. Tämä vähentää ravinteiden huuhtoutumista vesistöihin.

PihaHehku sopii kasvualustaksi kaikille muille, paitsi happaman maan kasveille.

“Kahtena kesänä on Humuspehtoorin mullalla kasvikset kasvaneet odotuksia enemmän, josko nyt kolmantena ne eivät menisi yli äyräiden. Maukkaita vihanneksia vähällä hoidolla, jopa hellekesänä!” -Ulla, 31
KotiPihan puutarhatuotteet valmistetaan Pälkäneellä suomalaisista kierrätysmateriaaleista. Ostamalla tuotteitamme luot työtä Suomeen.

Tuotteemme toimitetaan kotiisi kierrätysmuovista tehdyistä suursäkeissä. Säkit ovat kestäviä ja voit hyödyntää niitä myöhemmin vaikka risujen poisvientiin. Tuotteet säilyvät säkissä käyttökuntoisena talven yli.

KotiPihan puutarhatuotteemme ovat osa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma 2020 – 2022 hanketta.